Lisette Weijers - Praktijk Azuriet Eindhoven

Ik ben Lisette Weijers. Sinds 2000 ben ik eigenaar van mijn zelfstandige praktijk, die ik in 2015 Praktijk Azuriet heb genoemd.

 

In 1991 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar. Al tijdens de opleiding was ik geïnteresseerd in de invloed van ontspanningstechnieken. Om die reden heb ik zelf ervaren wat methode Feldenkrais, yoga en Tái chi doen. In 2001 heb ik de opleiding AOT, Adem- en ontspanningstherapie Van Dixhoorn afgerond. Een mooie methode voor ontspanning en het vrijer laten verlopen van de adembeweging.

 

Vanuit de behoefte om lichaamswerk en cognitieve processen met elkaar te verbinden heb ik de post-hbo psychosomatiek gevolgd en in 2011 afgerond. Ik ben erg enthousiast over de verbinding die de psychosomatiek maakt tussen cognitieve therapie en lichaamswerk.

 

Begrip en inzicht zijn nodig om iets aan een situatie te veranderen, maar dit betekent niet automatisch dat er ontspanning in het lichaam volgt. Ik vind het enorm boeiend om te werken met de combinatie van lichamelijke en mentale processen die in continue wisselwerking zijn.

Praktijk Azuriet

 

Voor mijn praktijk heb ik een symbolische naam gekozen. Volgens kenners is Azuriet een sterk geneeskrachtige en inzichtgevende steen, met positieve uitwerking op lichamelijke en emotioneel gebied.

 

In mijn werk zijn inzicht en psychische ontwikkeling enorm belangrijk. Vooral om te begrijpen waar chronische pijn vandaan komt en wat men nodig heeft om gedragsverandering effectief in te zetten.

 

Volgens de boeken

Azuriet is een sterk inzichtgevende en geneeskrachtige steen. De steen reinigt en stimuleert het derde oog (voorhoofd chakra) en stimuleert hiermee psychische en intuïtieve ontwikkeling en inzichten. Op emotioneel gebied helpt azuriet bij angsten en fobieën, stress en verdriet. Lichamelijk heeft azuriet een sterke geneeskrachtige werking en heeft met name een positieve werking op de keel, tanden, nieren, galblaas, lever, milt, schildklier en botten. De steen heeft een reinigende werking op zowel lichaam, geest als de chakra’s